Wpływ metalu na psychike. Strona: 4

Dodano: 2011-07-01 22:54 Zmieniono: 2011-07-01 22:56

kptOdyniec napisał(a):
[quote:ac14f46e76="DonVitteo"]
... gdy odczuwam przygnębienie sięgam po wolną, przygniatającą muzykę doom metalową ( choć ta wpędzić może w jeszcze większą dolinę )...

DonVitteo napisał(a):
Nie sądzę, by oddziaływała na czyjąkolwiek psychikę.

nie rozumiem skoro muzyka doom metalowa wpedza Cie w glebsza doline to jak nie dziala na twoja psychike?[/quote:ac14f46e76]

ponieważ nie odkształca się trwale w psychice. Nie cierpię na chroniczną depresję, nerwicę czy cholera wie co jeszcze :)

Dodano: 2011-07-01 22:59

każdy psycholog powie wam że każda muzyka ma wpływ na psychikę.... określone decybele wpływają w odpowiedni sposób na fale mózgowe zostało to udowodnione empirycznie.... czy dobry czy zły zależy od interpretacji i wrażliwości podobnie jak ze wszystkim :)

Aetas dulcissima adulescentia est

Dodano: 2011-07-01 23:06

Nie mnie kłócić się z nauką Oceniałem to raczej po sobie - nie wydaje mi się bowiem, żeby słuchana przeze mnie muzyka odciskała jakiekolwiek piętno na mojej psychice :)

Dodano: 2011-07-01 23:16

Don przegrałeś, idz won xD
wszystko działa na naszą psychikę, wszystko to bodzce nie tylko takie, które można dotknąć czy poczuć

Dodano: 2011-07-01 23:18

Słuchałam wielu gatunków muzyki, od polskiego rapu lat 90.,poprzez klasyczną, techno, oczywiście różnoraki metal, rock, dark ambient. Kazdy z tych rodzajów zapewniał mi inne przeżycia i nastrój, ale nie odcisnął długotrwałego piętna.

Dodano: 2011-07-01 23:21

Techno? - wyjdz. xD
Ja nie wiem, czy tylko dla mnie tutaj metal jest jedyną tak piękną i wartą posłuchu muzyką?

Dodano: 2011-07-01 23:22

Reddishhh napisał(a):
Don przegrałeś, idz won xD
wszystko działa na naszą psychikę, wszystko to bodzce nie tylko takie, które można dotknąć czy poczuć

Nie sztuką jest wygrywać, sztuką jest uznać swoją porażkę i wyciągać z niej wnioski :> Poza tym to było tylko moje subiektywne zdanie nie potwierdzone tezami naukowymi :)

Dodano: 2011-07-01 23:28

Reddishhh napisał(a):

Ja nie wiem, czy tylko dla mnie tutaj metal jest jedyną tak piękną i wartą posłuchu muzyką?

jezeli uznasz za prawdziwa teze, ze Wagner to jeden z pierwszych metalowcow to nie jestes sama:D

Dodano: 2011-07-01 23:29

Jajaja wpadł w gówno a teraz się z niego czyści dobra już dobra, każdy uważa jak chce, ale wszystko wpływa na naszą psychikę, w sumie to nie wiem jakby mogło nie wpływać..

Dodano: 2011-07-01 23:30

Reddishhh napisał(a):
Techno? - wyjdz. xD

a ty przemysl swoje niegrzeczne zachowanie w kącie. metal to piękna muzyka, dlatego to jej głównie słucham, ale zanim do niej dotrałam przebrnęłam różne krainy muzyczne.

Dodano: 2011-07-01 23:30

Reddishhh napisał(a):
Jajaja wpadł w gówno a teraz się z niego czyści dobra już dobra, każdy uważa jak chce, ale wszystko wpływa na naszą psychikę, w sumie to nie wiem jakby mogło nie wpływać..

Czy ja wiem...w żadne gówno nie wpadłem :)

Dodano: 2011-07-01 23:34

tak jak spiewal Romek metal metal z nim plonoc..

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-07-01 23:35

Don, bo często truchę po wdepnięciu można je poczuć xD
Sanguine, w kącie? hm. bu.
A tak na serio ja akurat miałam czas, chwilę, gdzie słuchałam kalibra44, nawet mi się podobało, ale to nie to co metal, rock. Przestałam tego słuchać. Mam oczywiście piosenki popowe ale stare które mi się podobają, ale to takie bardziej z czasów dzieciństwa, wspomnienia, moja matka tez lubiała rocka więc mam więcej takich piosenek niż z innych gatunków..

Dodano: 2011-07-01 23:41

Reddishhh napisał(a):
Don, bo często truchę po wdepnięciu można je poczuć xD
A tak na serio ja akurat miałam czas, chwilę, gdzie słuchałam kalibra44, nawet mi się podobało, ale to nie to co metal, rock. Przestałam tego słuchać. Mam oczywiście piosenki popowe ale stare które mi się podobają, ale to takie bardziej z czasów dzieciństwa, wspomnienia, moja matka tez lubiała rocka więc mam więcej takich piosenek niż z innych gatunków..

Reddishhh 'Psychodela' K44 jest nieśmiertelna, posłucham jej, by potem włączyć sobie np. Type O Negative, a zakończyć na delikatnej muzyce Trobar de Morte.

Dodano: 2011-07-01 23:44

SanguineVenari napisał(a):
[quote:65c7c7e979="Reddishhh"]Don, bo często truchę po wdepnięciu można je poczuć xD

Reddishhh 'Psychodela' K44 jest nieśmiertelna, posłucham jej, by potem włączyć sobie np. Type O Negative, a zakończyć na delikatnej muzyce Trobar de Morte. [/quote:65c7c7e979]

Normalnie czasami żałuję, że brak tu opcji "Lubię to"

Dodano: 2011-07-02 05:05

Don czemu?
Mnie akurat kaliber wpędzał w depresje przez jego niecodzienny styl dlatego przestałam słuchać..

Dodano: 2011-07-02 12:19

Reddishhh napisał(a):
Don czemu?
Mnie akurat kaliber wpędzał w depresje przez jego niecodzienny styl dlatego przestałam słuchać..

Podobnie jak Ty cenię sobie metal i słucham większości jego podgatunków. Jestem jednak człowiekiem poszukującym stale co rusz nowych doznań poszerzającym horyzonty muzyczne Koleżanka nie stawia sobie żadnych barier i sięga po to co jej w duszy gra, nieważne czy to wiąże się z metalem, dark ambientem czy polskim hh lat 90. I właśnie to mi się podoba
Oczywiście, aby nie było nieporozumień nie mniemam, że Ty stawiasz sobie jakiekolwiek. Skoro faktycznie do Ciebie nie trafia to nie ma sensu słuchać czegoś innego na siłę :)

Dodano: 2011-07-02 16:00

Właśnie, niech każdy słucha tego co lubi. Jednak po co czasami na siłę wpasowywać się w jeden nurt? Po to by być bardziej trÓ metalowcem? Mi na tym nie zależy.

Dodano: 2011-07-02 17:12 Zmieniono: 2011-07-02 17:13

Reddishhh napisał(a):
Techno? - wyjdz. xD

Oczywiście. Wszyscy tutaj obecni to tylko poprzebierani pozerzy słuchający tak naprawdę tylko Mietka Szcześniaka, Boysów, Dody-Elektrody i, oczywiście, techno. 8D Dobrze, że nareszcie ktoś to zauważył!

Dodano: 2011-07-02 18:09

kptOdyniec napisał(a):
[quote:1664db4470="Reddishhh"]

jezeli uznasz za prawdziwa teze, ze Wagner to jeden z pierwszych metalowcow to nie jestes sama:D[/quote:1664db4470]

...Ja bym powiedzial ze V.A.Mozzart

Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni

Dodano: 2011-07-02 19:40 Zmieniono: 2011-07-02 19:48

Alpha-Sco napisał(a):
[quote:4ce169ed93="Reddishhh"]Techno? - wyjdz. xD

Oczywiście. Wszyscy tutaj obecni to tylko poprzebierani pozerzy słuchający tak naprawdę tylko Mietka Szcześniaka, Boysów, Dody-Elektrody i, oczywiście, techno. 8D Dobrze, że nareszcie ktoś to zauważył![/quote:4ce169ed93]

Zarzucasz mi pozerstwo? Nie będę się ograniczać do jednego rodzaju muzyki. Co do samego techno: słuchałam bardzo dawno, ale mam parę piosenek, z którymi mam miłe wspomnienia. Nie jest to jednak muzyka, która potrafi przyprawić mnie o ciary na plecach czy zachwycić, a metal właśnie taki jest. Zachwyca. Nie miałam tego szczęscia, że zostałam wychowana w domu sympatyków metalu. Moje starsze rodzeństwo raczyło mnie właśnie hip hopem i techno, mam więc taki sentyment.

Dodano: 2011-07-02 19:51 Zmieniono: 2011-07-02 20:04

[quote:1c4a3c72f5="Alpha-Sco"][quote:1c4a3c72f5="Reddishhh"]Techno? - wyjdz. xD

Oczywiście. Wszyscy tutaj obecni to tylko poprzebierani pozerzy słuchający tak naprawdę tylko Mietka Szcześniaka, Boysów, Dody-Elektrody i, oczywiście, techno. 8D Dobrze, że nareszcie ktoś to zauważył![/quote:1c4a3c72f5]

Zarzucasz mi pozerstwo? Nie będę się ograniczać do jednego rodzaju muzyki. Co do samego techno: słuchałam bardzo dawno, ale mam parę piosenek, z którymi mam miłe wspomnienia. Nie jest to jednak muzyka, która potrafi przyprawić mnie o ciary na plecach czy zachwycić, a metal właśnie taki jest. [/quote:1c4a3c72f5]

Spokojnie, tylko bez nerwów :) Szkoda, że poruszając wątek poświęcony jakiemuś nurtowi muzycznemu pojawia się zawsze doszukiwanie tego co jest krieg, tr00 i oczywiście pozerstwa. Jestem prawie pewny, że Alpha Sco ujęła to jako zwyczajną ironię nie mającą na celu nikogo obrazić bądź też oskarżać.

Swoją drogą zarówno udawanie kogoś kimś się nie jest, jak i również wyzywanie takowych jest dosyć infantylne. Nie bądźmy dziećmi.

Dodano: 2011-07-02 20:09

Oczywiście rozjemco Jestem spokojna i nie zamierzam wszczynać żadnej waśni, chociaż ta ironiczna wypowiedź mnie ubodła, jakby została wymierzona prosto w moją osobę.

Dodano: 2011-07-02 20:19

Oczywiście rozjemco Jestem spokojna i nie zamierzam wszczynać żadnej waśni, chociaż ta ironiczna wypowiedź mnie ubodła, jakby została wymierzona prosto w moją osobę.

Źle ją po prostu zinterpretowałaś Więcej dystansu :>

Dodano: 2011-07-02 22:40 Zmieniono: 2011-07-02 22:41

W takim razie zwracam honory i nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zapomnieć

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło